Машиніст “кавового потяга,” або все про обслуговування ростерів

Date:

Вся техніка повинна мати свій сервіс, а ростери для кави є вкрай важливою технікою, тож, звісно, вони потребуєють догляду, профілактики та ремонту. В Україні руку на пульсі ростерів тримає СЦ Машиніст.

Компанія Машиніст була заснована в 2020-му році. Але в цілому діяльність компанії розпочалась ще в 2015 році як сервіс гарантійного обслуговування Ростерів Has Garanti.

“За час нашої діяльності ми стикалися з різними недоліками в роботі машин різних виробників, і тим самим визначився попит на усунення цих недоліків шляхом різних технічних рішень. Наша Майстерня, яка також виступає в ролі випробувальної та дослідницької “лабораторії”, знаходиться у м. Вишневому, де народжуються та здійснюються ідеї, спрямовані на задоволення різних потреб обсмажувачів кави та власників Ростерів. На зараз ми пропонуємо послуги з модернізації (апгрейду) Ростерів, ремонту та обслуговування Ростерів різних виробників, а також супутнього обладнання. Разом з цим в нашому кейсі є послуги по розробці та виготовленню допалювачів-каталізаторів диму, дестонерів, навантажувачів зерна, інспекційних столів та іншого обладнання, яке необхідне для якісної обробки зерна.”, – каже співробітник центру Андрій.

Як саме можна модернізувати ростер?

“Щодо апгрейду. Спочатку ми обстежуємо Ростер, оцінюємо можливості а потім адаптуємо Ростер для будь-якого найвибагливішого обсмажчика, наскільки це можливо. В нашому кейсі є різні рішення, які націлені на підвищення стабільності процесу обсмажування, покращення керованості Ростеру, розширення моніторингу різних показників, що впливають на технологічні процеси такі як динамічний тиск газу на пальнику та перед пальником, показники від’ємного тиску в системі Air flow, температура повітря на вході в барабан, температура зерна в охолоджувачі та інше.

Для покращення керованості процесами можемо запропонувати заміну пальника на сучасні мікрофакельні або премікс пальники з великим діапазоном модуляції, встановлення системи плавної модуляції на пальники із ступеневим керуванням, плавне керування потужністю Air flow тощо. Більше подробиць на сайті, де можна побачити наші виконані кейси, та зробити замовлення.

Окрім апгрейду, ми займаємося технічним обслуговуванням і ремонтом, що також постійно користується попитом, бо Ростери – це обладнання, яке постійно працює і потребує догляду.” – поділився пан Андрій.

З початком повномасштабного вторгнення багатьом ростеріям довелося припинити роботу повністю, або перевезти їх в іншу частину країни, тож співробітники СЦ Машиніст допомогали підключати ростери в нових цехах.

Андрій згадує, що був один дуже цікавий проект – Ростер Petroncini 60 кг, який ще жодної години не працював, та під час вторгнення знаходився у Гостомелі. Склад, де він стояв, згорів майже повністю, але машина якимось дивом вціліла. Була пошкоджена але вціліла. Та на жаль, всю технічну документацію було втрачено. Власники ростера звернулися до СЦ щодо відновлення, монтажу та запуску. “І ми впоралися)))” (подробиці за посиланням)

Під час обсмажуваннякави багато хто з обсмажчиків нехтує своєчасністю профілактичних заходів починаючи від елементарних: спустошення бункеру циклону та чищення димоходу до проведення періодичного технічного обслуговування. “Так, ми розуміємо, що в цей нелегкий час всі намагаються економити, але така економія зазвичай призводить до ще більших втрат.” Ростер – це складне обладнання, яке повинно обслуговуватися кваліфікованих персоналом, що дозволить продовжити життя металевого друга, та покращить результат обсмаження, що теж вкрай важливо.

Плани компанії на найближче майбутнє.
“Наразі у нас вже є відповідні домовленості з виробником пальників з Великої Британії, які розробили для нас пальник з великим діапазоном модуляції, та його особлива конструкція дає змогу виготовляти допалювачі-каталізаторі значно меншими габаритами порівняно з традиційними пальниками типу Baltur або Riello. При аналогічній потужності габарити допалювача зменшуються в 1,5-2 рази, що дає більш широкі можливості для їх монтажу.

Ще одна розробка – це універсальний контролер для автоматизації процесу обсмажування, який можна буде ставити майже на будь який Ростер. Це на 100% наша ідея, яка надасть багато можливостей Ростерам, і ми її розробляємо разом із програмним забезпеченням, але тут я поки уникну подробиць. Трохи згодом презентуємо на сайті та в ТГ.”

Сайт: https://mashin.ist/
ТГ канал: https://t.me/mashinistua

Новини і публікації

Підпишіться і отримуйте інформацію про нові публікації та життя кавової спільноти щотижня

Ми не спамимо! Ви можете відписатися в будь-який момент. Ознайомтесь із нашою політикою приватності/конфіденційності.

Поділіться постом в соцмережах

spot_imgspot_img

Популярне

Більше подібного контенту
Related

Як приготувати каву в AeroPress

Історія та дизайн AeroPress — це ручний пристрій для приготування...

Кавова карта та дескриптори

"Немає кращого приворотного зілля за звичайну каву, зварену власноруч....

World of Coffee Geneva 2025 – реєстрацію відкрито!

Найбільша подія в світі спешелті кави – World of...

Кава та депресія. Що нам треба знати?

Чашка кави з кофеїном здатна підняти нам настрій і...