Існує сталий стереотип про те, що ристретто та еспресо – це найбільш кофеїновмісні напої, але чи так це насправді?
Ентузіаст кавової справи і бариста Арне Пройс звернувася до сертифікованої лабораторії аби точно підрахувати кількість кофеїну в напоях.
Для дослідження була використана кава одного походження з кооперативу в Гондурасі (омні обсмаження). Також він залучився науковою підтримкою Institut für Produktqualität (IFP) – Інституту якості продукції – в Адлерсхофі, Берлін.
В ході тестування Арне прийшов до висновків:
Було використано каву таких методів заварювання: колдбрю (8 годин), колдбрю (24 години), колдбрю з льодом, колдбрю без льоду, аеропрес, кемекс, френч-прес, американський прес, пуровер, еспресо, ристретто, гейзер, еспресо з суперавтоматичної машини, «дріп» з суперавтоматичної кавомашини та крапельна кавоварка.
В результаті найменшу кількість кофеїну дають «дріп» з суперавтоматичної кавомашини та американський прес. Ці методи абсолютно різні: один занурює мелену каву у воду, а інший використовує тиск. Найбільше кофеїну мають ристретто та еспресо.
Рейтинг найбільш кофеїновмісних напоїв за методом приготування на малюнку нижче:
Другий малюнок показує кількість кофеїну, яка міститься в одній порції кави.
І тут переможці зовсім інші: колдбрю (24 години) та колдбрю з льодом. Найменшу кількість кофеїну на порцію має кава, приготовлена в гейзері та ристретто.
Вміст кофеїну по мг на порцію можна побачити в таблиці нижче:
Отже, тепер знаючи ці результати, ви можете краще зрозуміти ваше щоденне споживання кави та скорегувати його.
Джрело: https://www.coffeeness.de/en/how-much-caffeine-in-coffee/
Ентузіаст кавової справи і бариста Арне Пройс звернувася до сертифікованої лабораторії аби точно підрахувати кількість кофеїну в напоях.
Для дослідження була використана кава одного походження з кооперативу в Гондурасі (омні обсмаження). Також він залучився науковою підтримкою Institut für Produktqualität (IFP) – Інституту якості продукції – в Адлерсхофі, Берлін.
В ході тестування Арне прийшов до висновків:
- Загальний вміст кофеїну та вміст кофеїну відносно до порції – це 2 різні значення;
- Два найважливіших параметри, які впливали на кінцевий вміст кофеїну в напоях були час та обсяг. Тиск, температура та кількість меленої кави мали менше значення, ніж здавалося раніше;
- Суперавтоматичні еспресо машини не роблять каву з більшим вмістом кофеїну.
Було використано каву таких методів заварювання: колдбрю (8 годин), колдбрю (24 години), колдбрю з льодом, колдбрю без льоду, аеропрес, кемекс, френч-прес, американський прес, пуровер, еспресо, ристретто, гейзер, еспресо з суперавтоматичної машини, «дріп» з суперавтоматичної кавомашини та крапельна кавоварка.
В результаті найменшу кількість кофеїну дають «дріп» з суперавтоматичної кавомашини та американський прес. Ці методи абсолютно різні: один занурює мелену каву у воду, а інший використовує тиск. Найбільше кофеїну мають ристретто та еспресо.
Рейтинг найбільш кофеїновмісних напоїв за методом приготування на малюнку нижче:
Другий малюнок показує кількість кофеїну, яка міститься в одній порції кави.
І тут переможці зовсім інші: колдбрю (24 години) та колдбрю з льодом. Найменшу кількість кофеїну на порцію має кава, приготовлена в гейзері та ристретто.
Вміст кофеїну по мг на порцію можна побачити в таблиці нижче:
Отже, тепер знаючи ці результати, ви можете краще зрозуміти ваше щоденне споживання кави та скорегувати його.
Джрело: https://www.coffeeness.de/en/how-much-caffeine-in-coffee/