Коли ви купуєте якусь нову каву, то не завжди можете з першого разу заварити смачно. І для того, аби ваші експерименти не приносили вам лише розчарування, використання кавового компасу допоможе вам легше досягти збалансованості.
Кавовий компас – це своєрідна шпаргалка для приготування кави.
За допомогою ручного заварювання ви можете керувати змінними параметрами, які впливатимуть на смак вашої кави. Недоліком є те, що вас може збити з пантелику, що саме вам потрібно налаштувати, щоб отримати збалансований напій.
Можна легко сказати, що вам не подобається смак кави, але точно визначити, чому вам не подобається, може бути складніше. Компас точно підкаже, що потрібно змінити, навіть якщо ви не знаєте, які змінні впливають на характеристики кави.
Щоб отримати максимальну користь від компаса, вам потрібно почати з хороших кавових зерен та води. Регулювання пропорції заварювання та часу екстракції не вирішить проблем, спричинених несвіжою або неякісною кавою.
Якщо ваше відчуття від напою знаходиться в зеленій зоні, то ви так само можете використовувати кавовий компас, щоб виявити смаки, які ви раніше не виявляли.
Важливо! Цей компас підходить лише для ручного заварювання, а не для еспресо.
Приклад: щоб витправити водянистість і слабкість кави, вам треба буде довше екстрагувати каву.
Довше екстракції = тонкіше подрібнити та/або довше заварювати
Коротше екстракція = грубіше подрібнити та/або скоротити час заварювання
Менше кави = зменшити кількість кави, або збільшити кількість води
Більше кави = збільшити кількість кави, або зменшити кількість води.
Схема роботи з компасом:
1. Зваріть каву будь-яким ручним способом.
2. Скуштуйте каву, особливо звертаючи увагу на негативні смаки.
3. Шукайте смак на карті – саме тут ви повинні розмістити центр компасу.
4. Знайдіть стрілку, яка вказує на центр зеленої зони.
5. Дотримуйтесь інструкцій на цій стрілці для вашого наступного заварювання.
6. Повторіть процес, переміщаючи компас для кожного заварювання, доки не отримаєте потрібний смак.
Те, як ви будете використовувати ці результати, буде залежати від методу заварювання. Наприклад, за допомогою френч-преса ви точно контролюєте час екстракції. Однак з чимось на кшталт V60 вам може знадобитися більш дрібний помел, щоб отримати триваліше заварювання.
Співвідношення, як правило, гнучкі для різних методів заварювання вручну. Але ви будете обмежені фізичними можливостями вашого методу (наприклад, з AeroPress). Крім того, через те, що ви, напевно, хочете отримати повну чашку кави. Вам необхідно дотримватись двох правил, щоб зробити все якомога простіше. По-перше, підтримуйте постійну кількість води. По-друге, відрегулюйте кількість кави відповідно до вказівок на стрілці.
Налаштовуючи співвідношення, переконайтеся, що ви вимірюєте каву за допомогою вагів. Це єдиний спосіб отримати послідовне вимірювання, оскільки всі зерна відрізняються за щільністю.
Також на екстракцію впливає і температура води, проте ви можете дотримуватись діапазону 90-96 градусів С і регулювати смак за допомогою цього компасу.
Джерело: https://www.homegrounds.co/coffee-c...gn=Coffee+Compass&ck_subscriber_id=1010438425
Кавовий компас – це своєрідна шпаргалка для приготування кави.
За допомогою ручного заварювання ви можете керувати змінними параметрами, які впливатимуть на смак вашої кави. Недоліком є те, що вас може збити з пантелику, що саме вам потрібно налаштувати, щоб отримати збалансований напій.
Можна легко сказати, що вам не подобається смак кави, але точно визначити, чому вам не подобається, може бути складніше. Компас точно підкаже, що потрібно змінити, навіть якщо ви не знаєте, які змінні впливають на характеристики кави.
Щоб отримати максимальну користь від компаса, вам потрібно почати з хороших кавових зерен та води. Регулювання пропорції заварювання та часу екстракції не вирішить проблем, спричинених несвіжою або неякісною кавою.
Якщо ваше відчуття від напою знаходиться в зеленій зоні, то ви так само можете використовувати кавовий компас, щоб виявити смаки, які ви раніше не виявляли.
Важливо! Цей компас підходить лише для ручного заварювання, а не для еспресо.
Приклад: щоб витправити водянистість і слабкість кави, вам треба буде довше екстрагувати каву.
Довше екстракції = тонкіше подрібнити та/або довше заварювати
Коротше екстракція = грубіше подрібнити та/або скоротити час заварювання
Менше кави = зменшити кількість кави, або збільшити кількість води
Більше кави = збільшити кількість кави, або зменшити кількість води.
Схема роботи з компасом:
1. Зваріть каву будь-яким ручним способом.
2. Скуштуйте каву, особливо звертаючи увагу на негативні смаки.
3. Шукайте смак на карті – саме тут ви повинні розмістити центр компасу.
4. Знайдіть стрілку, яка вказує на центр зеленої зони.
5. Дотримуйтесь інструкцій на цій стрілці для вашого наступного заварювання.
6. Повторіть процес, переміщаючи компас для кожного заварювання, доки не отримаєте потрібний смак.
Те, як ви будете використовувати ці результати, буде залежати від методу заварювання. Наприклад, за допомогою френч-преса ви точно контролюєте час екстракції. Однак з чимось на кшталт V60 вам може знадобитися більш дрібний помел, щоб отримати триваліше заварювання.
Співвідношення, як правило, гнучкі для різних методів заварювання вручну. Але ви будете обмежені фізичними можливостями вашого методу (наприклад, з AeroPress). Крім того, через те, що ви, напевно, хочете отримати повну чашку кави. Вам необхідно дотримватись двох правил, щоб зробити все якомога простіше. По-перше, підтримуйте постійну кількість води. По-друге, відрегулюйте кількість кави відповідно до вказівок на стрілці.
Налаштовуючи співвідношення, переконайтеся, що ви вимірюєте каву за допомогою вагів. Це єдиний спосіб отримати послідовне вимірювання, оскільки всі зерна відрізняються за щільністю.
Також на екстракцію впливає і температура води, проте ви можете дотримуватись діапазону 90-96 градусів С і регулювати смак за допомогою цього компасу.
Джерело: https://www.homegrounds.co/coffee-c...gn=Coffee+Compass&ck_subscriber_id=1010438425