Гейзерна кавоварка, або Мока кавоварка – це один з найрозповсюдженіших приладів для приготування кави вдома. І для найкращої роботи гейзерної кавоварки, вона так само потребує правильного очищення як і всі інші прилади.
Перше на що варто звернути вагу – запобіжний клапан, який розміщується на нижньому резервуарі кавоварки. Цей маленький клапан є надзвичайно важливим, оскільки він запобігає посиленню внутрішнього тиску і завдяки ньому ваша кавоварка не вибухає!
Причини неправильної роботи гейзерної кавоварки:
- Якщо клапан забитий водою або кавовою гущею
Якщо Мока не очищена належним чином, то в камеру може потрапити гуща, або залишки води можуть накопичитися і закупорити клапан. Це може призвести до закупорки і погіршити роботу клапана від скидання тиску всередині горщика.
- Якщо ви додали забагато води
Будь то алюміній чи нержавіюча сталь, кожна гейзерна кавоварка постачається з інструкціями, що додавати воду можна лише під запобіжний клапан. Це потрібно для того, щоб вода не покрила клапан і він міг випускати пару.
- Якщо ви стиснули кавову гущу
На відміну від еспресо-машин та інших кавоварок, гейзерна кавоварка не вимагає утрамбовування кавової гущі. Занадто щільно утрамбована кава також може призвести до неправильної роботи кавоварки, бо занадто збільшить тиск в середині неї.
Як чистити?
1. Не використовуйте посудомийну машину для миття алюмінієвої гейзерної кавоварки.
Не використовуйте миючі засоби для миття гейзерної кавоварки.
2. Після того, як кавоварка повністю охолоне, розберіть її та викиньте кавову гущу.
3. Промийте кожну частину кавоварки гарячою водою, видаляючи всі залишки кави.
4. Ретельно висушіть кожну частину і зніміть гумову прокладку та висушіть всі залишки води.
5. Зберіть кавоварку після повного висихання всіх частин.
Якщо ви помітили, що в середині вашої кавоварки утворюється накип.
Відомо, що жорстка вода залишає після себе помітне накопичення кальцію, але м’яка вода також містить невелику кількість мінералів, які також вимагають видалення накипу.
Це досить простий процес з інгредієнтами, які, напевно, є вдома.
Необхідні інгредієнти:
1 ст.л. оцту
1 ст.л. лимонної кислоти
Вода
Хід роботи:
1. Наповніть всю нижню камеру водою до тих пір, поки вона не зіткнеться з кошиком кавового фільтра.
2. Додайте оцет і лимонний сік, перемішайте.
3. Зачекайте. Залиште кислу воду на 2-4 години, щоб повністю розщепити весь накопичений кальцій і масла.
4. Злийте трохи води, щоб запобіжний клапан більше не був закритий, і заваріть воду, як ніби ви варите каву. Цей цикл заварювання промиє верхню камеру.
5. Після того, як кавоварка охолоне, ретельно промийте кожну частину і витріть її. Залиште деталі кавоварки окремо, поки вони повністю не висохнуть. Потім знову зберіть її.
Смачної вам кави!
Джерело: https://grosche.ca/how-to-properly-...ing_wp_cron=1644811022.4945960044860839843750
Перше на що варто звернути вагу – запобіжний клапан, який розміщується на нижньому резервуарі кавоварки. Цей маленький клапан є надзвичайно важливим, оскільки він запобігає посиленню внутрішнього тиску і завдяки ньому ваша кавоварка не вибухає!
Причини неправильної роботи гейзерної кавоварки:
- Якщо клапан забитий водою або кавовою гущею
Якщо Мока не очищена належним чином, то в камеру може потрапити гуща, або залишки води можуть накопичитися і закупорити клапан. Це може призвести до закупорки і погіршити роботу клапана від скидання тиску всередині горщика.
- Якщо ви додали забагато води
Будь то алюміній чи нержавіюча сталь, кожна гейзерна кавоварка постачається з інструкціями, що додавати воду можна лише під запобіжний клапан. Це потрібно для того, щоб вода не покрила клапан і він міг випускати пару.
- Якщо ви стиснули кавову гущу
На відміну від еспресо-машин та інших кавоварок, гейзерна кавоварка не вимагає утрамбовування кавової гущі. Занадто щільно утрамбована кава також може призвести до неправильної роботи кавоварки, бо занадто збільшить тиск в середині неї.
Як чистити?
1. Не використовуйте посудомийну машину для миття алюмінієвої гейзерної кавоварки.
Не використовуйте миючі засоби для миття гейзерної кавоварки.
2. Після того, як кавоварка повністю охолоне, розберіть її та викиньте кавову гущу.
3. Промийте кожну частину кавоварки гарячою водою, видаляючи всі залишки кави.
4. Ретельно висушіть кожну частину і зніміть гумову прокладку та висушіть всі залишки води.
5. Зберіть кавоварку після повного висихання всіх частин.
Якщо ви помітили, що в середині вашої кавоварки утворюється накип.
Відомо, що жорстка вода залишає після себе помітне накопичення кальцію, але м’яка вода також містить невелику кількість мінералів, які також вимагають видалення накипу.
Це досить простий процес з інгредієнтами, які, напевно, є вдома.
Необхідні інгредієнти:
1 ст.л. оцту
1 ст.л. лимонної кислоти
Вода
Хід роботи:
1. Наповніть всю нижню камеру водою до тих пір, поки вона не зіткнеться з кошиком кавового фільтра.
2. Додайте оцет і лимонний сік, перемішайте.
3. Зачекайте. Залиште кислу воду на 2-4 години, щоб повністю розщепити весь накопичений кальцій і масла.
4. Злийте трохи води, щоб запобіжний клапан більше не був закритий, і заваріть воду, як ніби ви варите каву. Цей цикл заварювання промиє верхню камеру.
5. Після того, як кавоварка охолоне, ретельно промийте кожну частину і витріть її. Залиште деталі кавоварки окремо, поки вони повністю не висохнуть. Потім знову зберіть її.
Смачної вам кави!
Джерело: https://grosche.ca/how-to-properly-...ing_wp_cron=1644811022.4945960044860839843750