Articles by НашаКава

  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic
Сьогодні в рубриці “Знайомство” говоримо з досвідченим баристою, власником кав’ярні і автором курсів для барист, Максимом Ялковським. 1. Розкажіть, будь ласка, про себе: як давно працюєте з кавою, з чого починали? Мене звати Максим Ялковський. З кавою з 2014 року) починав як і всі мабуть з мафів і подібних мілких кав'ярень. Однією з перших була Арома Кава. Одна з перших в Києві. Далі була закоханість в продукт і нові заклади. Ключовим став FairFinch в 2018 році. З цього почався досвід з...
Нещодавно в Україні відбувся Національний кавовий чемпіонат і ми хочемо познайомити вас з людьми, які в цьому році стали чемпіонами України з різних кавових дисциплін. Саме ці люди невдовзі поїдуть представляти Україну на світовий чемпіонат, що відбудеться вже через кілька місяців, тож підтримка від вас зайвою не буде. Першим було інтерв’ю з чемпіонкою категорії лате-арт, а сьогодні ми познайомимо вас з Чемпіоном категорії обсмажування кави. 1. Розкажіть про себе. Як давно працюєте з...
Нещодавно в Україні відбувся Національний кавовий чемпіонат і ми хочемо познайомити вас з людьми, які в цьому році стали чемпіонами України з різних кавових дисциплін. Саме ці люди невдовзі поїдуть представляти Україну на світовий чемпіонат, що відбудеться вже через кілька місяців, тож підтримка від вас зайвою не буде. Розпочинаємо з Тетяни Мусіної – чемпіонки України 2024 з лате-арту. 1. Розкажіть, будь ласка, про ваш досвід з кавою. Як і коли все почалося, в яких закладах працювали? В...
Мрія відкрити свій власний заклад у мене була вже дуже давно, також у мене вже є не 1 рік досвіду роботи з кавою, певна база клієнтів, є партнери, де я купую фільтри, чи пакетики, та і, власне, зелену каву для обсмаження. Тобто, є абсолютно все для старту. Все, окрім грошей. Спочатку я хотіла розпочати краудфандингову кампанію, типу як на платформі Kickstarter, але вона теж потребуює вкладення грошей, оскільки ти маєш за пару десятків секунд переконати абсолютно незнайомих людей...
Українські імена та назви все частіше з'являються на світовій кавовій мапі і сьогодні ми розповімо про новий український кавовий проект, який, цілком можливо, підкорить серця поціновувачів ручного приготування смачної кави. From Creator – brew like a god! 1. Розкажіть, будь ласка, про себе і про ваш досвід кавою. Привіт! Я - Толік. І, можна сказати, що моя дорога до створення проєкту from creator була непересічною. Довгі роки працював у сфері бізнес-авіації, але моє захоплення кавою...
Чи замислювались ви про те, що практики та стандарти обсмажування кави змінились протягом часу? Що сучасна кава, її ботанічна різноманітність і її зовнішній вигляд суттєво відрізняються від тих, які були 100 і більше років тому? Сьогодні ми скористаємось нашою віртуальною «машиною часу» та відправимось назад у минуле щоб дослідити як розвивалось обсмаження кави і як змінились ростери для кави. Починаючи з Ефіопії, у 800 році нашої ери, кава вважалася продуктом харчування. Коли плоди кави...
Історія кави в Ґватемалі починається в середині XVIII століття. Точна дата прибуття перших кавових дерев до країни невідома, хоча більшість посилань сходяться на тому, що цей факт припадає на період між 1750 і 1760 роками. Єдине, що відомо точно – що насіння та деякі рослини були привезені з Антильських островів і що перше місто, де їх посадили, було Антигуа, куди єзуїтські священики привезли рослини кави, щоб використовувати їх як прикрасу в монастирях колоніального міста. Це стало причиною...
За статистикою всього лише 35% людей споживають чорну каву, тоді як всі інші додають у неї молоко, або вершки. В українських кав’ярнях ви можете зустріти неймовірно багате меню напоїв на основі еспресо з додаванням молока, тож питання молока є важливим як для барист та власників кав’ярень так і для всіх споживачів. Якщо ви хочете уникнути відчуття гіркоти у вашому напої, або сумніваєтесь щодо смаку кави у новій кав’ярні, просто додайте молока і воно допоможе згладити смак, особливо, якщо...
Якщо ви цікавитесь кавою і підписані на бодай одну сторінку про каву, то так чи інакше ви зустрічали кавові меми українською мовою і скоріш за все це були меми зі сторінки Одне експресо. Нам вдалося поговорити з Ігорем про його досвід, про каву, про крадіжки мемів. Читайте у новому інтерв’ю. 1. Розкажіть, будь ласка, про ваш досвід. Скільки років ви працюєте з кавою та як взагалі це все почалось? З кавою почав працювати чи то в 2015, чи в 2016 році. Спальний район столиці, металевий МАФ...
Еспресо є символом Італії так само як піца та паста, але еспресо набуло популярності в усьому світі переважно завдяки США, а не Італії, як нам це могло здатись га перший погляд! В цьому стислому перекладі статті "A Short History of Espresso in Italy and the World" by Jonathan Morris ми прослідкуємо як, де і чому еволюціонували напої в італійському стилі і куди вони рухаються. Кава в італійському стилі поширилась на нові ринки, а таким чином одержала нові рецепти та адаптації, і навіть...