Articles by НашаКава

  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic
Українські імена та назви все частіше з'являються на світовій кавовій мапі і сьогодні ми розповімо про новий український кавовий проект, який, цілком можливо, підкорить серця поціновувачів ручного приготування смачної кави. From Creator – brew like a god! 1. Розкажіть, будь ласка, про себе і про ваш досвід кавою. Привіт! Я - Толік. І, можна сказати, що моя дорога до створення проєкту from creator була непересічною. Довгі роки працював у сфері бізнес-авіації, але моє захоплення кавою...
Чи замислювались ви про те, що практики та стандарти обсмажування кави змінились протягом часу? Що сучасна кава, її ботанічна різноманітність і її зовнішній вигляд суттєво відрізняються від тих, які були 100 і більше років тому? Сьогодні ми скористаємось нашою віртуальною «машиною часу» та відправимось назад у минуле щоб дослідити як розвивалось обсмаження кави і як змінились ростери для кави. Починаючи з Ефіопії, у 800 році нашої ери, кава вважалася продуктом харчування. Коли плоди кави...
Історія кави в Ґватемалі починається в середині XVIII століття. Точна дата прибуття перших кавових дерев до країни невідома, хоча більшість посилань сходяться на тому, що цей факт припадає на період між 1750 і 1760 роками. Єдине, що відомо точно – що насіння та деякі рослини були привезені з Антильських островів і що перше місто, де їх посадили, було Антигуа, куди єзуїтські священики привезли рослини кави, щоб використовувати їх як прикрасу в монастирях колоніального міста. Це стало причиною...
За статистикою всього лише 35% людей споживають чорну каву, тоді як всі інші додають у неї молоко, або вершки. В українських кав’ярнях ви можете зустріти неймовірно багате меню напоїв на основі еспресо з додаванням молока, тож питання молока є важливим як для барист та власників кав’ярень так і для всіх споживачів. Якщо ви хочете уникнути відчуття гіркоти у вашому напої, або сумніваєтесь щодо смаку кави у новій кав’ярні, просто додайте молока і воно допоможе згладити смак, особливо, якщо...
Якщо ви цікавитесь кавою і підписані на бодай одну сторінку про каву, то так чи інакше ви зустрічали кавові меми українською мовою і скоріш за все це були меми зі сторінки Одне експресо. Нам вдалося поговорити з Ігорем про його досвід, про каву, про крадіжки мемів. Читайте у новому інтерв’ю. 1. Розкажіть, будь ласка, про ваш досвід. Скільки років ви працюєте з кавою та як взагалі це все почалось? З кавою почав працювати чи то в 2015, чи в 2016 році. Спальний район столиці, металевий МАФ...
Еспресо є символом Італії так само як піца та паста, але еспресо набуло популярності в усьому світі переважно завдяки США, а не Італії, як нам це могло здатись га перший погляд! В цьому стислому перекладі статті "A Short History of Espresso in Italy and the World" by Jonathan Morris ми прослідкуємо як, де і чому еволюціонували напої в італійському стилі і куди вони рухаються. Кава в італійському стилі поширилась на нові ринки, а таким чином одержала нові рецепти та адаптації, і навіть...
В рубриці Знайомство продовжуємо знайомити вас з цікавими закладами України. Сьогодні пропонуємо вашій увазі дізнатися про кав'ярню формату To go у Львові. 1. Розкажіть про ваш заклад, будь ласка. Як давно він відкрився і де він знаходиться? За 2 місяця до повномасштабного вторгнення відкрили свою першу кавʼярню в Києві та після вторгнення були вимушені її закрити. Натомість переїхали у Львів і перевідкрились «на мінімалках» у форматі to go. Наразі ця кавʼярня функціонує за адресою вул...
Батьківщиною кави є Ефіопія, а місцем зародження кавової промисловості майже напевно є Ємен. Жодне місце на землі так довго не вирощує каву для міжнародної торгівлі, як Ємен. Протягом сотень років Ємен зберігав монополію на вирощування та експорт кави і важливо зазначити, що аби не допустити можливості вирощування кави деінде, з Ємену експортували лише обсмажену каву. Рослини кави потрапили до Ємену з Ефіопії, ймовірно, ще в 520 році нашої ери, коли Ефіопія вторглася в Ємен і окупувала...
Микола Конон – відомий кавовий спеціаліст, який не тільки працює на одній з найбільших ростерій України, але і який є автором цікавого кавового стартапу під назвою Темна Конячка. Ми поспілкувалися з Миколою про створення Темної Конячки і про те, як розвинути у себе здатність відчувати смаки в каві. 1. Розкажіть, будь ласка, про ваш досвід роботи. Коли і за яких обставин ви почали займатись кавою? Мій досвід роботи – це 8 років у сфері кави. Я починав з бариста і зараз є засновником...
Дефекти кави можна розділити на 2 великі групи: дефекти зеленого зерна та дефекти обсмаженого зерна. Звісно, всі дефекти зелених зерен будуть присутні і в обсмаженій каві, але деякі дефекти можна помітити лише в обсмаженому вигляді, або зерно зелене було нормальне, але воно було обсмажено неправильно і тому ці дефекти проявились. Про дефекти зеленого зерна можна прочитати тут, а ми переходимо до обсмаженого. 1. Запечені зерна Під час обсмаження кави температура ростера має регулюватись...