Різдвяна магія в чашці: Готуємо Hazelnut Mocha з Kaffelogic

Date:

Зима — це час, коли кава стає не просто напоєм, а способом зігріти душу. Напередодні різдвяних свят ми разом з Kaffelogic підготували для вас рецепт, який перетворить вашу кухню на найкращу кав’ярню міста.

Це Hazelnut Mocha (Лісовий горіх та Мока). Секрет цього рецепту не в сиропах, а у використанні справжнього шоколаду та правильно підібраного зерна.

Інгредієнти:

  • Еспресо: 36-40 г (подвійний шот). Рекомендація: Використовуйте зерно натуральної обробки (Бразилія, Гондурас) середнього обсмажування, щоб підкреслити горіхові ноти.
  • Шоколад: 20-25 г якісного молочного шоколаду з подрібненим лісовим горіхом (наприклад, Ritter Sport або Craft шоколад).
  • Молоко: 180 мл (жирність 3.2% або професійне вівсяне молоко).
  • Декор: Тертий мускатний горіх або шоколадна стружка.

Магія приготування:

  1. Шоколадна база: Покладіть шматочки шоколаду на дно прогрітої керамічної чашки.
  2. Екстракція: Зваріть подвійний еспресо прямо на шоколад. Температура кави (близько 90°C) миттєво почне топити шоколад, змішуючи гіркоту кави з солодкістю какао-масла та ароматом смажених горіхів.
  3. Емульсія: Інтенсивно перемішайте ложкою до утворення однорідного, тягучого “ганаша” на дні.
  4. Молочна піна: Збийте молоко до стану глянцевої, еластичної мікропіни. Вона має бути не надто густою, щоб напій залишився питким.
  5. Подача: Вливайте молоко в центр чашки, створюючи контрастний візерунок. Посипте зверху шоколадною стружкою.

Подавайте з імбирним печивом і гарним настроєм! 🎄☕️

Новини і публікації

Підпишіться і отримуйте інформацію про нові публікації та життя кавової спільноти щотижня

This field is required.

Ми не спамимо! Ви можете відписатися в будь-який момент. Ознайомтесь із нашою політикою приватності/конфіденційності.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Поділіться постом в соцмережах

spot_imgspot_img

Популярне

Більше подібного контенту
Related

Кава без кофеїну була створена завдяки нацистам? Розвінчуємо міфи про появу декаф.

Згідно з останніми дослідженнями кава без кофеїну все більше...

Результати кавового національного чемпіонату 2025 (відбір на світові 2026)

На Coffee, Books & Vintage у Львові оголосили національних...

ЗВІТ ПРО МАЙБУТНЄ СМАКУ ВІД OATLY

Спираючись на свій досвід та ресурси компанія рослинних напоїв...
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x