В рубриці Знайомство продовжуємо знайомити вас з цікавими закладами України. Сьогодні пропонуємо вашій увазі дізнатися про кав'ярню формату To go у Львові.
1. Розкажіть про ваш заклад, будь ласка. Як давно він відкрився і де він знаходиться?
За 2 місяця до повномасштабного вторгнення відкрили свою першу кавʼярню в Києві та після вторгнення були вимушені її закрити. Натомість переїхали у Львів і перевідкрились «на мінімалках» у форматі to go. Наразі ця кавʼярня функціонує за адресою вул. Городоцька 44, звідки і назва закладу «Кава 44». За рік роботи віддали борги за першу київську кавʼярню, а також відкрили другий заклад вже з невеликою кількістю посадкових місць. Називається «Девіант». Останню кавʼярню ми організували частково за грантові кошти від держави.
2. Як ви вирішили або наважились перейти на спешалті каву в закладі формату to go?
Оскільки як споживачі ми самі цінуємо смак і якість, то і гостям хочемо пропонувати те саме. Зазвичай добре приготовлену каву на спешалті зерні легше знайти в стаціонарних кавʼярнях. Та з нашим бюджетом реальніше було відкрити маф. Тож, для нас неважливо де, головне – як
3. Чи є якісь характеристики кав'ярень to go, відповідно до яких можна бути впевненим, що кава буде якісна та смачна?
Перше, на наш погляд ці характеристики не залежать від формату кавʼярні, тобто зараз ми будемо говорити про загальні для нас критерії. Друге, здавалось би очевидні моменти, такі як: наявність сиропів, мережевість кавʼярні, наявність в меню фільтру – теж здаються нам досить поверхневими, хоча іноді і впливають на перше враження. Та наші найголовніші критерії – це професійність бариста і зерно. А тут поки не спробуєш – не дізнаєшся.
4. Які напої у вашій кав'ярні найпопулярніші, чому найбільше віддають перевагу?
Флет аут* – це наш топ. Переважно це, через те, що ми пропонуємо його замість американо з молоком, яке у нас замовляють досить часто.
5. Яким чином ви підбирали каву для свого закладу і чому обрали саме ті ростерії, які обрали?
Ми ходимо в різні кавʼярні і пробуємо там каву. Якщо нам подобається, замовляємо, пробуємо працювати з зерном і збираємо зворотній звʼязок від наших гостей-постійників. Наразі, зупинились на зерні від Ріверсайд.
6. Для всіх, хто тільки планує до вас завітати, що треба обов'язково у вас скуштувати? Яким напоєм ви пишаєтесь?
Еспресо, капуч, фільтр - залежно від вподобань) Бананове какао - для дітей)
7. Чи були якісь незвичні питання з боку відвідувачів до барист, або якісь курйозні випадки?
Наше улюблене питання за час роботи - «у вас бульйон є?»
Курйозних випадків багато. Один з таких - перехожа жінка залишила на барній стійці б/у бюстгалтер, щоб ми продавали його або носити.
Щиро дякуємо кав'ярні за інтерв'ю і зичимо процвітання!
*Замість класичної назви напою Флет вайт в кав'ярні є назва Флет аут. Ця назва є відсилкою до гоночної гри.
2. Як ви вирішили або наважились перейти на спешалті каву в закладі формату to go?
Оскільки як споживачі ми самі цінуємо смак і якість, то і гостям хочемо пропонувати те саме. Зазвичай добре приготовлену каву на спешалті зерні легше знайти в стаціонарних кавʼярнях. Та з нашим бюджетом реальніше було відкрити маф. Тож, для нас неважливо де, головне – як
3. Чи є якісь характеристики кав'ярень to go, відповідно до яких можна бути впевненим, що кава буде якісна та смачна?
Перше, на наш погляд ці характеристики не залежать від формату кавʼярні, тобто зараз ми будемо говорити про загальні для нас критерії. Друге, здавалось би очевидні моменти, такі як: наявність сиропів, мережевість кавʼярні, наявність в меню фільтру – теж здаються нам досить поверхневими, хоча іноді і впливають на перше враження. Та наші найголовніші критерії – це професійність бариста і зерно. А тут поки не спробуєш – не дізнаєшся.
4. Які напої у вашій кав'ярні найпопулярніші, чому найбільше віддають перевагу?
Флет аут* – це наш топ. Переважно це, через те, що ми пропонуємо його замість американо з молоком, яке у нас замовляють досить часто.
5. Яким чином ви підбирали каву для свого закладу і чому обрали саме ті ростерії, які обрали?
Ми ходимо в різні кавʼярні і пробуємо там каву. Якщо нам подобається, замовляємо, пробуємо працювати з зерном і збираємо зворотній звʼязок від наших гостей-постійників. Наразі, зупинились на зерні від Ріверсайд.
6. Для всіх, хто тільки планує до вас завітати, що треба обов'язково у вас скуштувати? Яким напоєм ви пишаєтесь?
Еспресо, капуч, фільтр - залежно від вподобань) Бананове какао - для дітей)
7. Чи були якісь незвичні питання з боку відвідувачів до барист, або якісь курйозні випадки?
Наше улюблене питання за час роботи - «у вас бульйон є?»
Курйозних випадків багато. Один з таких - перехожа жінка залишила на барній стійці б/у бюстгалтер, щоб ми продавали його або носити.
Щиро дякуємо кав'ярні за інтерв'ю і зичимо процвітання!
*Замість класичної назви напою Флет вайт в кав'ярні є назва Флет аут. Ця назва є відсилкою до гоночної гри.