Кавомолка – це один з найважливіших приладів для приготування кави і якою б вона не була, її необхідно чистити!
Під час обсмажування кавові зерна стають більш пористими за рахунок виділення газів, тож їх можна легко подрібнити на відміну від зеленої не обсмаженої кави. Однак обсмажена кава має також і багато масел, які переміщуються ближче до поверхні. Ці масла прилипають до зубців млинків і з часом вони можуть вплинути на запах та смак вашої кави. Це стається як з металевими так і керамічними жорнами, особливо легко прилипає кава дрібного подрібнення. Ці дрібні часточки можуть також призвести до закупорки простору між жорнами та спричинити і механічні проблеми в роботі кавомолки.
Існує поняття «затримка подрібнення» - це місце, де мелена кава залишається у внутрішній камері та носику. Звісно, певна кількість кави там буде присутня завжди і вона навіть може зменшувати статику помелу, але якщо стару каву не видаляти регулярно, вона погіршить смак напою та ефективність роботи млинка.
Особливо це важливо у тому випадку, якщо ваша кавомолка має горизонтальні, а не конічні жорна. В конічних жорнах часточки кави падають завдяки сил тяжіння, тож не так сильно прилипають до зубців.
Також мелена кава злипається невеликими грудочками між собою за рахунок вологи та статики, це злипання може спричинити низку проблем, але головною з них є нерівномірний розподіл кави в портафільтрі. У свою чергу, це спричиняє утворення каналу, коли вода знаходить шлях найменшого опору через каву і заварювання відбувається неякісно.
Тож очищення кавомолки дає вам можливість гарантувати приготування свіжої кави.
Оптимальний період очищення кавомолки – кожні 3 дні, у випадку якщо ви використовуєте каву темного обсмажування, то чистку необхідно робити щодня.
Якщо ви боїтеся розбирати жорна, то можна для чищення використати пилосос.
Існують також спеціальні гранули для чищення, їх треба просто подрібнити як звичайні зерна. Потім треба буде пропустити через кавомолку декілька грамів непотрібної кави, яка прибере всі залишки гранул.
Також щодня необхідно прочищувати носик кавомолки за допомогою щітки з м’яким ворсом, або пензля.
Дотримування цих нескладних правил дасть вам змогу одержувати стабільно свіжу та смачну чашку кави.
Джерело: https://perfectdailygrind.com/2021/11/cleaning-and-maintaining-your-coffee-grinder/
Під час обсмажування кавові зерна стають більш пористими за рахунок виділення газів, тож їх можна легко подрібнити на відміну від зеленої не обсмаженої кави. Однак обсмажена кава має також і багато масел, які переміщуються ближче до поверхні. Ці масла прилипають до зубців млинків і з часом вони можуть вплинути на запах та смак вашої кави. Це стається як з металевими так і керамічними жорнами, особливо легко прилипає кава дрібного подрібнення. Ці дрібні часточки можуть також призвести до закупорки простору між жорнами та спричинити і механічні проблеми в роботі кавомолки.
Існує поняття «затримка подрібнення» - це місце, де мелена кава залишається у внутрішній камері та носику. Звісно, певна кількість кави там буде присутня завжди і вона навіть може зменшувати статику помелу, але якщо стару каву не видаляти регулярно, вона погіршить смак напою та ефективність роботи млинка.
Особливо це важливо у тому випадку, якщо ваша кавомолка має горизонтальні, а не конічні жорна. В конічних жорнах часточки кави падають завдяки сил тяжіння, тож не так сильно прилипають до зубців.
Також мелена кава злипається невеликими грудочками між собою за рахунок вологи та статики, це злипання може спричинити низку проблем, але головною з них є нерівномірний розподіл кави в портафільтрі. У свою чергу, це спричиняє утворення каналу, коли вода знаходить шлях найменшого опору через каву і заварювання відбувається неякісно.
Тож очищення кавомолки дає вам можливість гарантувати приготування свіжої кави.
Оптимальний період очищення кавомолки – кожні 3 дні, у випадку якщо ви використовуєте каву темного обсмажування, то чистку необхідно робити щодня.
Якщо ви боїтеся розбирати жорна, то можна для чищення використати пилосос.
Існують також спеціальні гранули для чищення, їх треба просто подрібнити як звичайні зерна. Потім треба буде пропустити через кавомолку декілька грамів непотрібної кави, яка прибере всі залишки гранул.
Також щодня необхідно прочищувати носик кавомолки за допомогою щітки з м’яким ворсом, або пензля.
Дотримування цих нескладних правил дасть вам змогу одержувати стабільно свіжу та смачну чашку кави.
Джерело: https://perfectdailygrind.com/2021/11/cleaning-and-maintaining-your-coffee-grinder/