Алергія на обсмажену каву є дуже рідкісною. В основному Міжнародний архів алергії та імунології фіксує випадки алергії на пил з зелених (необсмажених) кавових зерен, але це стосується тільки людей, які працюють з зеленим зерном.
Але якщо у вас дійсно алергія на каву, оці симптоми виникають в перші години після вживання кави і можуть вражати будь-яку ділянку тіла.
Перелік симптомів:
- шкірні висипання (червоні плями або кропив'янка);
- нудота та блювота;
- утруднене ковтання;
- задишка, або важко зробити вдих;
- судоми в животі;
- кашель;
- діарея;
- слабкий пульс, або раптове падіння артеріального тиску;
- запоморочення, або втрата свідомості.
Алергічні реакції можуть призвести до анафілаксії. Анафілаксія викликає набряк горла та рота, блокуючи дихальні шляхи. При виникненні будь-якого з перерахованих симптомів необхідно негайно звернутись до лікаря.
Чутливість до кави.
Існує також чутливість до кави, яка не є алергією і не несе ніяких загроз для життя.
Симптоми чутливості до кави:
- почуття неспокою та нервозності;
- дратівливість;
- тривога;
- проблеми зі сном, або безсоння;
- спазми в животі;
- розлад шлунку;
- підвищене серцебиття або артеріальний тиск;
- м'язові спазми.
Зазвичай ці симптоми зникають, коли людина перестає вживати каву.
Є ще ряд симптомів, які виникають, коли людина вживає занадто багато кави, таким чином перевищує допустиму норму кофеїну у своєму організмі.
Ці симптоми більше схожі на симптоми чутливості до кофеїну, але також вони можуть доповнюватись такими:
- біль у грудях;
- пришвидшене серцебиття;
- зміна настрою, гнів або депресія;
- оніміння кінцівок;
- м'язові болі;
- задишка;
- головний біль, або мігрень;
- марення або галюцинації;
- холодний піт;
- панічні атаки;
- грипоподібні симптоми.
Інші фактори.
Алергічні реакції також може викликати не кава, а молочні продукти, які ви додаєте до кави, або солодкі сиропи.
Також алергічні реакції можуть спричинити мікотоксини, які виникають у каві під час неправильного зберігання необсмажених зерен. Вони не знищуються навіть під час обсмаження.
Якщо ви відчуваєте себе погано після вживання кави, то вам допоможе ведення журналу їжі, щоб ви мали змогу відслідкувати, що саме і як впливає на ваш організм.
Якщо у вас є чутливість до кофеїну, то необхідно уникати і інших продуктів, які його містять. Наприклад, чаю, енергетичних і газованих напоїв, какао, шоколаду, деяких ліків та солодощів.
Спершу, звісно, необхідно звернутись до лікаря та провести алергопроби.
Джерело: https://www.medicalnewstoday.com/articles/317825
Але якщо у вас дійсно алергія на каву, оці симптоми виникають в перші години після вживання кави і можуть вражати будь-яку ділянку тіла.
Перелік симптомів:
- шкірні висипання (червоні плями або кропив'янка);
- нудота та блювота;
- утруднене ковтання;
- задишка, або важко зробити вдих;
- судоми в животі;
- кашель;
- діарея;
- слабкий пульс, або раптове падіння артеріального тиску;
- запоморочення, або втрата свідомості.
Алергічні реакції можуть призвести до анафілаксії. Анафілаксія викликає набряк горла та рота, блокуючи дихальні шляхи. При виникненні будь-якого з перерахованих симптомів необхідно негайно звернутись до лікаря.
Чутливість до кави.
Існує також чутливість до кави, яка не є алергією і не несе ніяких загроз для життя.
Симптоми чутливості до кави:
- почуття неспокою та нервозності;
- дратівливість;
- тривога;
- проблеми зі сном, або безсоння;
- спазми в животі;
- розлад шлунку;
- підвищене серцебиття або артеріальний тиск;
- м'язові спазми.
Зазвичай ці симптоми зникають, коли людина перестає вживати каву.
Є ще ряд симптомів, які виникають, коли людина вживає занадто багато кави, таким чином перевищує допустиму норму кофеїну у своєму організмі.
Ці симптоми більше схожі на симптоми чутливості до кофеїну, але також вони можуть доповнюватись такими:
- біль у грудях;
- пришвидшене серцебиття;
- зміна настрою, гнів або депресія;
- оніміння кінцівок;
- м'язові болі;
- задишка;
- головний біль, або мігрень;
- марення або галюцинації;
- холодний піт;
- панічні атаки;
- грипоподібні симптоми.
Інші фактори.
Алергічні реакції також може викликати не кава, а молочні продукти, які ви додаєте до кави, або солодкі сиропи.
Також алергічні реакції можуть спричинити мікотоксини, які виникають у каві під час неправильного зберігання необсмажених зерен. Вони не знищуються навіть під час обсмаження.
Якщо ви відчуваєте себе погано після вживання кави, то вам допоможе ведення журналу їжі, щоб ви мали змогу відслідкувати, що саме і як впливає на ваш організм.
Якщо у вас є чутливість до кофеїну, то необхідно уникати і інших продуктів, які його містять. Наприклад, чаю, енергетичних і газованих напоїв, какао, шоколаду, деяких ліків та солодощів.
Спершу, звісно, необхідно звернутись до лікаря та провести алергопроби.
Джерело: https://www.medicalnewstoday.com/articles/317825