Articles by Volo

  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic

Публікація Kaffelogic Nano 7e vs Nucleus Link

Kaffelogic Nano 7e vs Nucleus Link Обсмажування кави - це сплав науки і мистецтва. Дехто з обсмажчиків більше схиляється до того, що це чисте мистецтво, а дехто є апологетом наукового підходу. Незважаючи на те, як ви для себе сприймаєте обсмажування кави, важко заперечити, що вибір якісного ростера може мати великий вплив на смак, аромат і загальну якість вашої кави. Справжній майстер може скористатися для обсмажування, умовно кажучи, звичайною пательнею. Але, незалежно від того, чи є ви...
Roast Meter – Колориметр для кави своїми руками Передумова Як і у більшості домашніх обсмажчиків кави готовність викласти 1.5к доларів за комерційний «недорогий» колориметр, чи навіть 800-900 за пристрій для домашніх обсмажчиків (типу Tonino) у мене так і не наступила. За моїми спостереженнями, чимало ростерень, що обсмажують каву на продаж, колориметрів не мають. Разом з тим, як каже пан Мортен Мюнхов (Morten Münchow), добре знаний любителям наукового підходу до обсмажування кави, “The key...
Мав змогу трохи побавитися з кавомолкою DF64. Доволі цікавий пристрій, створений для любителів спешетлі кави, які шукають високоякісну кавомолку в ціні до 400 доларів. Можна вважати, що ця кавомолка не має собі рівних серед інших у своєму ціновому сегменті. Принаймні так пишуть чимало експертів, відгуки яких я читав. Ось мені і закортіло її протестувати, а разом із ти побавитися з модами. Однією з особливостей даної машинки є значна спільнота фанатів, що створюють різноманітні модифікації...
Якщо описати KAZAK ROTA 2 одним реченням, то це - близька до ідеалу високоякісна мануальна еспресо кавомашина для справжніх кавових гурманів. Перше що кидається в очі, коли розпаковуєш KAZAK ROTA 2 –якість. Це якість виготовлення, оформлення, якість в комплектації, якість матеріалів. Звісно, зовнішній вигляд - не основне, що повинно бути в кавоварці. Але це, приваблює. KAZAK ROTA 2 - це мануальна гвинтова кавоварка для приготування еспресо. Вона добре продумана і забезпечує можливість...
Стаття-інтерв'ю з Мариною Пензій, суддею кавових чемпіонатів та тренером SCA Свіжі тренди в кавовій індустрії від фіналістів World Barista Championship Індустрія кави доволі молода у порівнянні з винною чи чайною, але завдяки шаленому попиту і сучасним технологіям стрімко розвивається. Кавові змагання – головний тягач культури споживання кави. Завдяки чемпіонату бариста світ дізнається про нові кавові сорти, експериментальні обробки, технології приготування. Щороку з’являються нові ідеї, як...
Довідник бариста СУПЕР-СВІТЛА ОБСМАЖКА КАВИ - НОВИЙ ТРЕНД. ТЕСТУЄМО КАВУ ЗІ СЛОВАЧЧИНИ. Ми продовжуємо огляд кави з різних країн, і на черзі - кава від провідних обсмажчиків Словакії. Усього ми вибрали п’ять представників індустрії з різноманітною кавою і стилями обсмажки. Ми протестували кожен зразок на смак та виміряли колір обсмажки, щоб мати поняття про найпопулярніші обсмажки у країні. Словакія - країна з розвинутою культурою споживання кави. Кілька років тому Братислава приймала...
УСЯ ПРАВДА ПРО КАВОВІ ЧЕМПІОНАТИ Стаття-інтерв'ю з Мариною Пензій, суддею кавових чемпіонатів та тренером SCA Кавові змагання — це завжди велика подія. Так і було задумано. У 2000 році SCA провели перший чемпіонат бариста в Монте-Карло, і з того часу щороку сотні й тисячі бариста змагаються у вправності приготування кави. Чемпіонати існують не лише з приготування кави. У них задіяні майже всі гілки кавової індустрії. Ось короткий огляд усіх кавових змагань. Кавові чемпіонати World Barista...
ДОВІДНИК БАРИСТА-ПОЧАТКІВЦІВ Уся правда про ристрето, американо та лунго Каву в Україні активно споживати почали відносно недавно, на початку 2000-х рр. Якщо не брати до уваги розчинну каву та її різновиди, натуральна кава зайшла на ринок у вигляді еспресо, що досі залишається найпопулярнішим методом приготування у кав’ярнях. У кожному кавовому меню ми знайдемо не лише еспресо, але й декілька його варіацій, таких як ристрето, лунго, американо. Більшість споживачів і бариста вважають, що...
ОБСМАЖКА КАВИ ВДОМА Міф чи реальність? Обсмажка кави — складний технологічний процес, проте існує дві точки зору серед споживачів і навіть професіоналів. Мета обсмажки — зробити зелену каву коричневою або чорною, тож підійде навіть пательня. Обсмажка кави — дуже складно і доступно лише спеціалістам на професійному обладнанні. Обидва твердження мають у собі частину правди (друге — більше), але не зважають на технічний розвиток і ріст культури споживання кави. Так, споживачі здебільшого...
ДОВІДНИК БАРИСТИ-ПОЧАТКІВЦЯ Як користуватися рефрактометром Кава – найсмачніший напій на планеті. Про це свідчить найвищий попит з усіх агропродуктів, що постійно росте. Про це свідчить кількість кав’ярень, що відкриваються на кожному вільному клаптику великих і малих міст. У кожному продуктовому магазині або супермаркеті, на заправках, на вокзалах усіх ґатунків ви знайдете кава-пойнти, а кава-брейк – сталий вираз для короткої перерви. Тож не дивно, що все більше споживачів починають...