Дегустація кави від голландської ростерії FriedHats

Date:

Сьогодні ми куштували 2 зразки колумбійської кави від голландської міні-ростерії Friedhats. Спочатку напишу трохи про саму ростерію, а потім про результати дегустації.
Дегустаційні зразки люб’язно надані Coffee_From_Europe

Співзасновником ростерії є багатократний чемпіон-баріста Голландії Лекс Веннекер, також він має кав’ярню Fuku в Амстердамі.
Friedhats відкрилась в листопаді 2016 року, головною ідеєю ростерії було “збирати чудову каву та обсмажувати так як нам хочеться” (слова Лекса Веннекера).
Партнером Лекса в цій справі є Ділан Седжвік, який спочатку працював у першій ростерії Лекса Headfirst.

Ростерія спеціалізується на каві з Колумбії та Кенії, намагається знайти найкращі зразки кави в цих країнах та обсмажити їх найкращим чином.

Лекс каже, що з моменту збору кави ми можемо зробити її тільки гіршою, а не кращою, тож треба намагатись не зіпсувати все.
І ще одна гарна порада від Лекса – якщо ви мало знаєте про каву, то не переживайте з цього приводу.

Перший зразок, який ми куштували – Colombia Diero Garcia washed (filter)
Це Рожевий Бурбон, вирощений у 1800 м над рівнем моря у Піталіто, Уїла. Каву спочатку ферментували у закритих пластикових ємностях протягом 72 годин, потім її депульпували та ферментували ще 72 години без доступу повітря.

Аромат кави: жовті плоди, кісточкові фрукти, вершковість.
Смак кави: помірна кислотність, дещо терпкість, ноти чорного чаю та варення.

Другий зразок: Colombia La Maria natural (filter)
Теж Рожевий Бурбон, але вирощений на висоті 1750-1950 м над рівнем моря в регіоні Кальдас. Каву ферментували у вишні в анаеробних умовах безпосередньо на сушарках.

Аромат кави: яскраво полуничний, квітковий, солодкий.
Смак кави: більш насичена кислотність, соковитість, трохи ноти какао.

Обидва зразки цікаві і дуже яскраво відрізняються один від одного за рахунок різних методів обробки. На фото ви можете подивитись зовнішній вигляд зерен, а також результат аналізу кави за допомогою колориметра, який показав ступінь обсмаження кави як коричний (cinamon), тобто це кава світлого обсмаження.
І також ось на фото дані вологоміра.

Нагадуємо, що у вас ще є змога зареєструватись на форумі before.saviak.name, написати там публікацію до 3 жовтня. Чия публікація набере найбільшу кількість лайків від інших учасників форуму, той і отримає 250 г Ефіопії від Friedhats.

Список використаних джерел:

Lex Wenneker | OKCoffee
Coffee and a chat with Dylan from Friedhats Coffee – DRWakefield
Friedhats Coffee Roasters

Новини і публікації

Підпишіться і отримуйте інформацію про нові публікації та життя кавової спільноти щотижня

Ми не спамимо! Ви можете відписатися в будь-який момент. Ознайомтесь із нашою політикою приватності/конфіденційності.

Поділіться постом в соцмережах

spot_imgspot_img

Популярне

Більше подібного контенту
Related

Як приготувати каву в AeroPress

Історія та дизайн AeroPress — це ручний пристрій для приготування...

Кавова карта та дескриптори

"Немає кращого приворотного зілля за звичайну каву, зварену власноруч....

World of Coffee Geneva 2025 – реєстрацію відкрито!

Найбільша подія в світі спешелті кави – World of...

Кава та депресія. Що нам треба знати?

Чашка кави з кофеїном здатна підняти нам настрій і...