Articles by Сreature-Y

  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic
Сьогодні смакуємо каву, обсмажену в далекій Америці! До нас на дегустацію потрапило досить цікаве тріо: - Mt. Whitney Coffee Roasters, - Raven’s Brew Coffee та - CENTRI COFFEE. Як то кажуть, here we go! 1. Mt. Whitney Coffee Roasters Бренд був заснований людиною на ім’я Йозеф Роусек у маленькому містечку в 100 км від гори Вітні, найвищої точки континентальних Штатів. Одного ранку Йозефу набридло пити однаково гірку пересмажену каву і він вирішив дізнатися, чи є в світі щось...
Кавовий ринок України вже рік спостерігає за зростанням цін на каву, і масштаби росту вражають. Настав момент, коли всі учасники ринку вимушені переглянути ціни на продукт у сторону збільшення. Подорожчання кави буде найбільшим за останні роки. Минулі подорожчання в Україні 2008, 2012, 2014 років були зумовлені ослабленням гривні відносно американського долара, який є основною розрахунковою валютою за каву. Цього разу дорожчає сировина, тож це стосується ціноформування на кавові продукти у...
*Infused – кава до якої під час ферментації додають фрукти, фруктові соки, спеції, тощо. Також вона зараз відома як кава з «фруктовою ферментаціею». Частина 1. Оригінальна, екстраординарна кава VS «Infused». Дублін 2016 Мій перший досвід з незвичайною кавою, яка може вразити тебе, був на World of coffee в Дубліні. Я брав участь у Чемпіонаті Брюверс Кап і познайомився з багатьма професіоналами кавової галузі на виставці і особливо на бекстейджі змагань. Там я спробував Costa Rica El...
Скотт Рао Час від часу я чую або читаю, як люди неправильно розуміють роль дрібних частинок меленої кави під час екстракції та їх вплив на смак кавового напою. Мені б хотілося обговорити, як саме проходить екстракція кави, яку роль в цьому процесі відіграють дрібні її частинки, і як останні впливають на еспресо та фільтр-каву. Це довгий та технічний допис. Але якщо ви –кавовий профі, то дуже важливо, щоб ви прочитали його повністю (а можливо навіть двічі). Ідеї, які я тут представлю, дуже...
Що це і навіщо вони потрібні? Кава експериментальної обробки — вже не новинка в індустрії. З такою кавою постійно виступають на кавових чемпіонатах, і все більше незвичайних лотів з'являється у кав'ярнях. Але термін «експериментальна обробка» досі викликає багато питань. Розповідаємо, де закінчується класична ферментація та починаються експерименти, а також навіщо вони потрібні. Що таке експериментальна обробка У різних регіонах світу існують традиційно прийняті способи обробки, пов'язані...

Сторінки ПРО НАС

Українська кавова спільнота (УКС) – це портал про якісну каву. Наша головна мета – зібрати корисну та цікаву інформацію для тих, хто любить каву або працює з нею професійно і прагне підвищувати якість напоїв. А оскільки якісні напої починаються з якісного зерна, то друга наша мета – це популяризація кави «спешелті». На порталі є форум з розвиненою структурою тем. Коли йдеться про професійне спілкування, дуже важливо не тільки обговорити тему, але й мати можливість зберегти деталі...
Яким чином кава вибирається з зерна? Ось вже тисячу років щоранку людство намагається розібратися в цьому питанні. Природа заклала у кавові зерна тисячі смачних розчинних частинок, і ми хочемо, щоб вони опинилися в наших чашках. Згодом ми засвоїли, що, якщо налити на мелену каву гарячу воду, то вода перетвориться на кавовий напій. Але іноді він буває смачний, а іноді – не дуже. Чому? Ми спробуємо відповісти на це питання, розглянувши нутрощі кавового зерна на мікроскопічному рівні і...
Приєднуйтесь до нашої спільноти в соціальних мережах Facebook, Instagram і Twitter! :) У Facebook також є група УКС, де можна обговорювати каву і все, що з нею пов'язано. Слідкуйте за публікаціями, залишайтеся в курсі новин і досліджуйте каву – з нами! Logo vector created by starline - www.freepik.com
Ми дуже раді бачити вас на нашому ресурсі і вже підготували вітальний подарунок! :) Це баночка свіжообсмаженої кави Ефіопія (250 г) від Friedhats! Як її отримати? Дуже просто: 1. Зареєструватися на форумі kavova.net.ua. 2. Написати там цікавий пост. А як нам буде приємно, якщо ви поширите його у своїх соцмережах! 🤗 ☕ Хто набере найбільшу кількість вподобань за свій пост до 3 жовтня 2021 р. на форумі, той переміг і отримає наш приз! Швидше забирайте ту каву, бо самим вже несила терпіти...
Якщо коротко – пластикові воронки кращі за будь-які інші. Вони повільніше відбирають тепло у води, якою ми заварюємо каву; вони можуть поглинути менше тепла в принципі; а ще вони повільніше передають це тепло навколишньому середовищу. Розібратися в тому, чому це саме так, нам допоможе фізика. Є три чинники, які визначають, скільки тепла втратить наша екстракція через воронку: • Теплопровідність – міра того, наскільки швидко матеріал воронки поглинає тепло і розподіляє його в собі; • Питома...