Публікація на сайті про заварювання кави в Мока Пот (Гейзерній кавоварці)

• Автор теми Volo
  • Дата створення
  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua
Тривалий час я не сприймав гейзерну кавоварку як таку, в якій можна гарно зварити каву. Причина тому була - спроби пити каву у друзів із Мока Пот. Але коли одного разу життя так склалося, що іншої кавоварки не було під рукою, то розібравшись в принципі дії та підходах, мені вдалось досить швидко приготувати в ній по справжньому смачну каву.
На сайті є чудова стаття про приготування кави в Гейзерній кавоварці, рекомендуємо ознайомитись: https://kavova.net.ua/ams/varimo-kavu-vdoma-moka-pot.31/

НашаКава

Модератор
Команда форуму
17.08.21
53
51
18
у мне є гейзерна, але не Біалетті виробник, з нержавійки, виробник напевно Китай, я не знаю, їй близько 10 років.
І у ній виходить поганенька кава.
А у вас яка гейзерка була?

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua
У Марини - IKEA, брендована "Українська Кавова Спільнота", у мене якась дешева з Ашану. Варять вони однаково, просто одна зручніша і симпатичніша а інша - дешевша.

• Like
Реакції: НашаКава

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua
у мне є гейзерна, але не Біалетті виробник, з нержавійки, виробник напевно Китай, я не знаю, їй близько 10 років.
І у ній виходить поганенька кава.
А у вас яка гейзерка була?
Ще хотів зауважити, що в Мокапот можна зробити непогану каву, хоча смак то справа особиста. Але майте на увазі, що в цього методу як і в багатьох інших багато ньюансів. Щоб знайти свій рецепт, спробуйте погратися з опціями: з фільтром чи без; більше кави чи менше; вирівнювати чи трохи трамбувати (злегка); використовувати різну обсмажку; знімайте зазвичай одразу як піниться/булькає; охолоджуйте по різному (холодною водою чи чекайте трохи)....

НашаКава

Модератор
Команда форуму
17.08.21
53
51
18
Так, дякую, я пробувала і охолоджувати водою, і трамбувати каву і не трамбувати... Все одно, щось не те виходило)

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua

НашаКава

Модератор
Команда форуму
17.08.21
53
51
18
Ну може це не ваш метод. Кава дійсно особлива виходить в Мокапот :)
Вчора спробувала додати туди фільтр. Бачила, що так можна робити і дійсно, кава заграла новими смаками)
Я просто вирізала кружечок відповідного розміру з фільтра для пуровера і поклала зверху на каву у гейзрній кавоварці.
Ще дехто бере ільтри від аеропресу.
Це ж тепер можна пити)))

• Like
Реакції: admin