Articles by НашаКава

  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic
Мрія відкрити свій власний заклад у мене була вже дуже давно, також у мене вже є не 1 рік досвіду роботи з кавою, певна база клієнтів, є партнери, де я купую фільтри, чи пакетики, та і, власне, зелену каву для обсмаження. Тобто, є абсолютно все для старту. Все, окрім грошей. Спочатку я хотіла розпочати краудфандингову кампанію, типу як на платформі Kickstarter, але вона теж потребуює вкладення грошей, оскільки ти маєш за пару десятків секунд переконати абсолютно незнайомих людей...
Українські імена та назви все частіше з'являються на світовій кавовій мапі і сьогодні ми розповімо про новий український кавовий проект, який, цілком можливо, підкорить серця поціновувачів ручного приготування смачної кави. From Creator – brew like a god! 1. Розкажіть, будь ласка, про себе і про ваш досвід кавою. Привіт! Я - Толік. І, можна сказати, що моя дорога до створення проєкту from creator була непересічною. Довгі роки працював у сфері бізнес-авіації, але моє захоплення кавою...
Чи замислювались ви про те, що практики та стандарти обсмажування кави змінились протягом часу? Що сучасна кава, її ботанічна різноманітність і її зовнішній вигляд суттєво відрізняються від тих, які були 100 і більше років тому? Сьогодні ми скористаємось нашою віртуальною «машиною часу» та відправимось назад у минуле щоб дослідити як розвивалось обсмаження кави і як змінились ростери для кави. Починаючи з Ефіопії, у 800 році нашої ери, кава вважалася продуктом харчування. Коли плоди кави...
Історія кави в Ґватемалі починається в середині XVIII століття. Точна дата прибуття перших кавових дерев до країни невідома, хоча більшість посилань сходяться на тому, що цей факт припадає на період між 1750 і 1760 роками. Єдине, що відомо точно – що насіння та деякі рослини були привезені з Антильських островів і що перше місто, де їх посадили, було Антигуа, куди єзуїтські священики привезли рослини кави, щоб використовувати їх як прикрасу в монастирях колоніального міста. Це стало причиною...
За статистикою всього лише 35% людей споживають чорну каву, тоді як всі інші додають у неї молоко, або вершки. В українських кав’ярнях ви можете зустріти неймовірно багате меню напоїв на основі еспресо з додаванням молока, тож питання молока є важливим як для барист та власників кав’ярень так і для всіх споживачів. Якщо ви хочете уникнути відчуття гіркоти у вашому напої, або сумніваєтесь щодо смаку кави у новій кав’ярні, просто додайте молока і воно допоможе згладити смак, особливо, якщо...
Якщо ви цікавитесь кавою і підписані на бодай одну сторінку про каву, то так чи інакше ви зустрічали кавові меми українською мовою і скоріш за все це були меми зі сторінки Одне експресо. Нам вдалося поговорити з Ігорем про його досвід, про каву, про крадіжки мемів. Читайте у новому інтерв’ю. 1. Розкажіть, будь ласка, про ваш досвід. Скільки років ви працюєте з кавою та як взагалі це все почалось? З кавою почав працювати чи то в 2015, чи в 2016 році. Спальний район столиці, металевий МАФ...
Еспресо є символом Італії так само як піца та паста, але еспресо набуло популярності в усьому світі переважно завдяки США, а не Італії, як нам це могло здатись га перший погляд! В цьому стислому перекладі статті "A Short History of Espresso in Italy and the World" by Jonathan Morris ми прослідкуємо як, де і чому еволюціонували напої в італійському стилі і куди вони рухаються. Кава в італійському стилі поширилась на нові ринки, а таким чином одержала нові рецепти та адаптації, і навіть...
В рубриці Знайомство продовжуємо знайомити вас з цікавими закладами України. Сьогодні пропонуємо вашій увазі дізнатися про кав'ярню формату To go у Львові. 1. Розкажіть про ваш заклад, будь ласка. Як давно він відкрився і де він знаходиться? За 2 місяця до повномасштабного вторгнення відкрили свою першу кавʼярню в Києві та після вторгнення були вимушені її закрити. Натомість переїхали у Львів і перевідкрились «на мінімалках» у форматі to go. Наразі ця кавʼярня функціонує за адресою вул...
Батьківщиною кави є Ефіопія, а місцем зародження кавової промисловості майже напевно є Ємен. Жодне місце на землі так довго не вирощує каву для міжнародної торгівлі, як Ємен. Протягом сотень років Ємен зберігав монополію на вирощування та експорт кави і важливо зазначити, що аби не допустити можливості вирощування кави деінде, з Ємену експортували лише обсмажену каву. Рослини кави потрапили до Ємену з Ефіопії, ймовірно, ще в 520 році нашої ери, коли Ефіопія вторглася в Ємен і окупувала...
Микола Конон – відомий кавовий спеціаліст, який не тільки працює на одній з найбільших ростерій України, але і який є автором цікавого кавового стартапу під назвою Темна Конячка. Ми поспілкувалися з Миколою про створення Темної Конячки і про те, як розвинути у себе здатність відчувати смаки в каві. 1. Розкажіть, будь ласка, про ваш досвід роботи. Коли і за яких обставин ви почали займатись кавою? Мій досвід роботи – це 8 років у сфері кави. Я починав з бариста і зараз є засновником...