Вода для кави, як підготувати воду на основі дистиляту

  • Автор теми Volo
  • Дата створення
  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua
Вода, основний елемент кавового напою, можливо не найголовнійший, але без неї вже точно ніяк.
Є безліч способів як зробити водопідготовку для кави, одним з мануальних методів є підготовка води на базі дистиляту, шляхом додавання потрібних хімічних сполук.
В статті, яку ми опублікували на сайті, можна познайомитися з базовими вимогами до води для кави а також те як її можна підготувати на основі дистиляту.
https://kavova.net.ua/ams/najkrascha-voda-dlja-kavi-serija-dovidnik-barista-pochatkivciv.22/
 

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua
Спробував ось такий рецепт
"Ось простий рецепт із легкодоступних інгредієнтів:
дистильована вода (гаряча) — 350 мл
сульфат магнію (англійська сіль) — 13 г (можна придбати в аптеці або замовити через інтернет)
хлорид кальцію — 2,6 г (аптека!)
харчова сода — 6 г (подивіться на кухні).
Концентрат зберігайте в холодильнику й беріть 4 г на літр дистильованої або дуже м’якої води."


Заварив в Origami два варіанти сьогодні зранку, один на дуже м'якій воді (25ppm) інший з добавленням 4гр розчину на 1л тієї ж води (25ppm).
Цікавий ефект. 1) екстракція на воді 25ppm - 20%, екстракція на мініралізованій воді - 17.5%. 2) незважаючи на те, що на мініралізованій воді екстракція явно замала, але на смак складається враження що екстракція вища :), ну насправді в ній менеш відчувається кислоти, але смак більш комплексний, більш солодкий і цікавий.
Буду експерементувати далі, оскільки моя звичка заварювати в м'якій воді призвела до того що на мініралізованій в мене вийшла низька екстракція, буду міняти стиль заварювання і подивимся що вийде на мініралізованій, коли я отримаю 20% екстракцію.
 

Berkovetska

Зареєстрований
Ось іще один рецепт водички
4Л дистильованої (можна після гарного осмосу) водички
1000mg Magnesium Sulfate
300mg Calcium Citrate
100mg Potassium Bi-Carbonate