Розчинна кава, тестування Movenpick Gold Original, Bushido Red Katana

  • Автор теми Volo
  • Дата створення
  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua

Розчинна кава, тестування Movenpick Gold Original, Bushido Red Katana​

IMG_20210725_125805.jpg
Задався я питанням пошуку якісної розчинної кави на подарунок. Нажаль, як виявилось, розчинної Specialty в Україні практично не водиться, принаймні знайти вдалось тільки російський варіант, а українська розчинна "особлива кава", поки не з'явилась, хоча колеги обіцяють запустити у виробництво дуже скоро. Отже я вирішив просто вибрати в інтернет магазині Розетка та в магазині "все з Італії" :), найкращі зразки які там водилися. В Розетці одна з найкращих кав розчинного типу з супер відгуками була BUSHIDO Red Katana, а "інталійському" магазинчику Movenpick Gold Original.
IMG_20210725_125841.jpgIMG_20210725_125833.jpg
Баночки оформлені на найвищому рівні. Таких чудових упаковок ви не знайдете в жодній локальній ростерні, в не залежності від рівня кави яку вона смажить! Баночки прозорі, що наводить на думку, що для розчинної кави сонячне проміння не є вже надто шкідливим, на відміну від зерна чи, тим більше, його молотого варіанту.
За твердженням надписів на обох упаковках, і перший і другий сублімат зроблений зі 100% арабіки, якої саме, етикетки замовчують.
Візуально Bushido Red Katana складає враження купажу більш світлої та темної обсмажки, в той час як Movenpick Gold Original має рівномірний колір.
IMG_20210725_125938.jpgIMG_20210725_125945.jpg
Але кава це не про етикетки та упаковочки чи колір крихти, отже далі ми провели щось типу домашнього капінгу, використовувати протокол SCA не стали :rolleyes:.
Сухий аромат в обох кав відганяв чимось ледь підпаленим, але в Bushido чітко відчувалися запахи продукту, який можна було назвати кавою.
Далі я підігрів воду до 80 оС, як рекомендують більшість рецептів для сублімованого варіанту, і залив каву з розрахунку одна чайна ложечка на 100гр води. Міряти каву грамами я не став, так як ані конкретних рекомендацій не було зазначено в переглянутих рецептах, ані було планів споживати її в майбутньому і відточувати рецепт. Напевно я відносився до неї дещо упереджено.
IMG_20210725_125819.jpg
Кава в якості рідини пахнути стала значно інтенсивніше, хоча враження від запахів були аналогічні до сухохо аромату. І як не стверджує один з відгуків на "Розетці", "Этот кофе просто великолепен, приятный аромат, насыщенный вкус, хорошее послевкусие...Нет ощущения горелых зерен и остаточной горечи, как это обычно бывает после популярных марок кофе", після калібровки рецепторів, які я пройшов за день до цієї дегустації та випитої зранку 88+ Colombia El Paraiso, я не знайшов у цій каві приємний аромат. Я звісно і не очікував його там знайти, але задумався, яким же є той смак у "популярных марок". Але разом зі мною каву тестували ще два кавомани, які підтвердили мої враження про аромат обох зразків. На смак обидві кави дещо схожі, чимось нагадують комерційну пересмажену каву, яку американці п'ють відрами, і яку мені колись довелось пити кілька разів на конференціях в США. Однак кава від Bushido, дійсно відрізняється насиченим смаком і наявністю доволі непоганого післясмаку. Смак цей звісно не відповідає уявленням любителів specialty, але пити можна. Хоча, на мою думку, краще вже витратити 5 хвилин і зробити собі фільтр з кави свіжої осмажки.
 
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Сreature-Y