Рецепти у турці

  • Автор теми Olha
  • Дата створення
  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic

Olha

Модератор
25.05.21
2
1
3
Привіт усім,
Вже опанувала френч-прес, правильний помол і нарешті хочу спробувати варити у турці.
Підкажіть простенькі рецепти для початківця?
 
  • Like
Реакції: Volo

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua
Привіт,
за моїм досвідом, у Турці можна гарно розкрити каву середньої та світлої обсмажки, хоча є люди які люблять темну, кому як.
Ось тут є невеличка стаття, але вона орієнтована на маленьку дуже турку - https://kavova.net.ua/threads/kava-u-dzhezvi-vid-tetjani-tarikinoji.7/
Ось декілька відео в яких гарно розкривається тема.
1 -
2 -
3 -
Зі світлою та середньою обсмажкою я заливаю каву водою 60 оС, готую до підняття пінки 2.5-3хв, потім даю відстоятися 4 хв.
Бажано брати чашечки з розширенням знизу, тоді там осяде кава і не буде липнути на зубах :)
Помол - дрібний....
Я б рекомендував ось такі як на барахолці - https://kavova.net.ua/classifieds/turka-soy-turkiye-c2-g-silver-140-ml.12/
Покажи фотку яка в тебе турка?
 

Olha

Модератор
25.05.21
2
1
3
Привіт,
за моїм досвідом, у Турці можна гарно розкрити каву середньої та світлої обсмажки, хоча є люди які люблять темну, кому як.
Ось тут є невеличка стаття, але вона орієнтована на маленьку дуже турку - https://kavova.net.ua/threads/kava-u-dzhezvi-vid-tetjani-tarikinoji.7/
Ось декілька відео в яких гарно розкривається тема.
1 -
2 -
3 -
Зі світлою та середньою обсмажкою я заливаю каву водою 60 оС, готую до підняття пінки 2.5-3хв, потім даю відстоятися 4 хв.
Бажано брати чашечки з розширенням знизу, тоді там осяде кава і не буде липнути на зубах :)
Помол - дрібний....
Я б рекомендував ось такі як на барахолці - https://kavova.net.ua/classifieds/turka-soy-turkiye-c2-g-silver-140-ml.12/
Покажи фотку яка в тебе турка?
Дякую за відео! буду пробувати
Отака в мене турка, мідна
 

Cyber

Адміністратор
Команда форуму
11.04.21
1
0
1
спасибо за рецепт
 

Marta

Зареєстрований
16.11.21
2
3
3
Відносини з туркою в мене багаторічні і, я б сказала, циклічні. :)))
Час від часу я знову набираюся терпіння і починаю випробування. Тестую багато рецептів, вимірюю співвідношення до грамів, а виходить щось незрозуміле.

Тоді я високо піднімаю руку, потім різко її опускаю і кажу: - Та хай йому грець!
Насипаю дві чайні ложки з гіркою в свою улюблену мідну турку, додаю трохи цукру за смаком, наливаю води до "талії", перемішую, ставлю на вогонь, трохи чекаю, потім знову перемішую, знову чекаю, знову перемішую.

Повільно підіймається чарівна глянцева пінка, я знімаю каву з вогню і розливаю по двох горнятках. Кава виходить - неймовірна!
І після цього я в черговий раз впевнююся у тому, що наука наукою, а кава - це магія наших рук та натхнення. ;)
 

Berkovetska

Зареєстрований
Мій досвід показує, що спершу потрібно оцінити потенціал кави яку готуєш, підібрати приблизно рецепт, спробувати що вийшло, і коригувати від зафіксованого рецепту в пошуках ідеалу. Якщо не зафіксуєш параметри рецепту, то й корегувати немає чого :)