ARABICA COFFEE HOUSE

• Автор теми Volo
  • Дата створення
  • Для того, щоб мати можливість писати на форумі чи зв'язатися із продавцем товару на кавовому базарі, слід зареєструватися. В разі проблем з реєстрацією, звяжіться з адміністрацією форуму через форму зворотнього зв'язку
  • Запрацював телеграм канал з публікаціями а також група для їх обговорення!
    Канал в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunity
    Група в телеграм: t.me/ukrainiancoffeecommunitygroup
Coffee Roaster Kaffelogic

Volo

Модератор
Команда форуму
28.04.21
61
25
18
www.kavova.net.ua

ARABICA COFFEE HOUSE, турецька кав’ярня​

ТРЦ Глобал, вул. Київська, 77, Житомир

IMG_20210621_105820_medium.jpg

Приємний сюрприз для тих, хто не сподівався знайти смачну каву в Житомирі. Це просторий двоповерховий охайний заклад з літнім майданчиком. Основні місця знаходяться на другому поверсі. Кав’ярня пропонує і класичну, і альтернативну каву, а також десерти.

Вартість:
Еспресо – 19 грн
Капучино – 27 грн
Лате – 27 грн
Флет-вайт – 35 грн
Фільтр – 24 грн.
Різноманіття напоїв широке, обирати є з чого.
IMG_20210621_105812_medium.jpg

Атмосфера в кав'ярні трохи помпезна, але затишна. Місця вдосталь, відвідувачів практично немає, але це був понеділок після Трійці. Є невеличка дитяча зона. На вулиці стоїть кілька столиків, але Київська достатньо шумна, тому швидко хочеться повернутися всередину.
IMG_20210621_105736_medium.jpgIMG_20210621_105742_medium.jpgIMG_20210621_110615_medium.jpgIMG_20210621_105754_medium.jpg

Ми потрапили в цю кав’ярню доволі випадково: просто припаркувалися біля торгового центру і побачили заманливу назву Arabica. Після дискусії на одному з телеграм-каналів кавових профі на тему «в Житомирі "пєчалька" з гарною кавою», було дивно побачити на вітрині chemex та v60! Хоча звісно це ніяк не гарантія того, що кава буде варта уваги.

Бариста сумували за гаджетами, але з появою клієнтів оживилися.
На наше здивування, chemex та v60 виявилися не просто атрибутами вітрини, в них готові були заварити напій з кави за нашим замовленням із наявного на вітрині зерна. Я одразу подумав про залишок кави в кавомолці і чи промелюють там хоча б пару зернинок нового зерна, що в принципі при заварюванні подвійної порції кемекса (тут готують 40 г зерна на 500 г води) не буде проблемою.

Кавомолка BUNN — гарний для фільтр-кави варіант, і трішки зерна перед нашим помелом в ній промололи.

Кемекс прогріли, поставили на ваги, таймер запустили. Термометр не використовували, але вода була з промислової машинки, може виставляли під зерно, а може і ні. Час екстракції 4 хв., що цілком адекватно. Зерно ми вибрали Гватемала SHB , Burbon, Caturra, Pache.

IMG_20210621_105944_medium.jpg

Напій вийшов, як і має бути в кемексі, чистий, легкий і кислотний. Смак, як написано у профайлі: яблуко, лимончик...ну а черешеньки з медом, які обіцяли, таки не надибав. Запахи в кави практично не відчутні, окрім кавових, але після втрати нюху від ковідки з мене ще той дегустатор. Крім того, особливо шалених ароматів від Гватемала за 95грн/250гр я і не очікував, хоч вона і SHB.
Але нюх у мене потроху відновлюється, в завареному вдома зранку Columbia El Paradiso Cauca Plum Thermal Shock я таки відчув сливку, лайм та персикову цукерочку :), спробуй її там не відчути.

На моє прохання дівчата показали зерно, не побоялися. Якщо коротко, то воно – світле, як на мене, навіть занадто, але це кому як.

Асортимент кавового зерна – трошки є, видів 7. Кажуть, зерно оригінальної турецької обсмажки, навіть не всі написи переклали на етикетці, пару пропустили.
IMG_20210621_105820_beans_and_chemex_medium.jpg

Графік роботи:
Щодня 08:00–22:00

Контакти:
073 532 2234
@arabica.zt

Мітка на GoogleMaps:
https://maps.app.goo.gl/JTuNsmxjU7GmVqCz8

Останнє редагування: