Італійська технологічна фірма PuroSole розробила прогресивну установку, яка готова обсмажувати зерна кави за допомогою поновлюваних джерел енергії.
1000x563_cmsv2_5865523a-f7c4-5727-83a5-d13d686718b6-6210994.jpg


Троє співзасновників місії витратили майже шість років на розвиток екологічно чистого методу використання сонячної енергії.
Даніеле Томмі є одним із засновників PuroSole:
"Ми нагріваємо каву, а не обертовий кошик чи повітря в ньому", - каже він.
"Це сама кава нагрівається, сонячні промені потрапляють на кавові зерна, нагрівають їх і викликають нагрівання навколишнього повітря".
"Але, по суті, найтепліша частина всього цього – це самі зерна".

PuroSole прагне різко знизити вартість великих термодинамічних установок і розробив невеликий моторизований відбивач, який, за їхніми словами, є повністю самодостатнім.
Інженер-електронік і співзасновник PuroSole Антоніо Дурбе каже: "Ми не використовуємо викопне паливо, яке можна порівняти з бензином, або електричною енергією. Це все чисто і безпосередньо сонячна енергія, зосереджена на зернах, нульове споживання енергії".
Засновники кажуть, що вони заощаджують близько 400 кілограмів CO2 в кожній тонні смаженої кави і кажуть, що це життєво важлива ситуація в нинішніх випадках.

Тепер фірма виготовляє свій особистий ростер та продає його в Інтернеті.

Джерело: https://thewall.fyi/italian-coffee-company-using-solar-energy-to-roast-beans/