Сьогодні ми куштували 2 зразки колумбійської кави від голландської міні-ростерії Friedhats. Спочатку напишу трохи про саму ростерію, а потім про результати дегустації.
Дегустаційні зразки люб'язно надані Coffee_From_Europe

IMG-4624787021aa8afa247938bdc1052dc9-V.jpg


Співзасновником ростерії є багатократний чемпіон-баріста Голландії Лекс Веннекер, також він має кав'ярню Fuku в Амстердамі.
Friedhats відкрилась в листопаді 2016 року, головною ідеєю ростерії було "збирати чудову каву та обсмажувати так як нам хочеться" (слова Лекса Веннекера).
Партнером Лекса в цій справі є Ділан Седжвік, який спочатку працював у першій ростерії Лекса Headfirst.

Lex_photo2.jpg


Ростерія спеціалізується на каві з Колумбії та Кенії, намагається знайти найкращі зразки кави в цих країнах та обсмажити їх найкращим чином.

Лекс каже, що з моменту збору кави ми можемо зробити її тільки гіршою, а не кращою, тож треба намагатись не зіпсувати все.
І ще одна гарна порада від Лекса – якщо ви мало знаєте про каву, то не переживайте з цього приводу.

Перший зразок, який ми куштували - Colombia Diero Garcia washed (filter)
Це Рожевий Бурбон, вирощений у 1800 м над рівнем моря у Піталіто, Уїла. Каву спочатку ферментували у закритих пластикових ємностях протягом 72 годин, потім її депульпували та ферментували ще 72 години без доступу повітря.

IMG-a9cfd0c02062c40c7b6162a28245ef0d-V.jpg


Аромат кави: жовті плоди, кісточкові фрукти, вершковість.
Смак кави: помірна кислотність, дещо терпкість, ноти чорного чаю та варення.

IMG-36ba70c778142d20da4c1b8409c73982-V.jpg


Другий зразок: Colombia La Maria natural (filter)
Теж Рожевий Бурбон, але вирощений на висоті 1750-1950 м над рівнем моря в регіоні Кальдас. Каву ферментували у вишні в анаеробних умовах безпосередньо на сушарках.

Аромат кави: яскраво полуничний, квітковий, солодкий.
Смак кави: більш насичена кислотність, соковитість, трохи ноти какао.

IMG-49640eba3d31b7ebd36e613a6656c0ee-V.jpg

IMG-f2227dbdbec6551ba9cf7b74ca290741-V.jpg


Обидва зразки цікаві і дуже яскраво відрізняються один від одного за рахунок різних методів обробки. На фото ви можете подивитись зовнішній вигляд зерен, а також результат аналізу кави за допомогою колориметра, який показав ступінь обсмаження кави як коричний (cinamon), тобто це кава світлого обсмаження.
І також ось на фото дані вологоміра.

IMG-111e77ae8417b71c5cafaa11e19dd7c8-V.jpg

IMG-fa96c23d15fc99c472419d394877cb6d-V.jpg


Нагадуємо, що у вас ще є змога зареєструватись на форумі kavova.net.ua, написати там публікацію до 3 жовтня. Чия публікація набере найбільшу кількість лайків від інших учасників форуму, той і отримає 250 г Ефіопії від Friedhats.

Список використаних джерел:
  • Like
Реакції: Сreature-Y