Сьогодні ми куштували 2 зразки колумбійської кави від голландської міні-ростерії Friedhats. Спочатку напишу трохи про саму ростерію, а потім про результати дегустації.
Дегустаційні зразки люб'язно надані Coffee_From_Europe
Співзасновником ростерії є багатократний чемпіон-баріста Голландії Лекс Веннекер, також він має кав'ярню Fuku в Амстердамі.
Friedhats відкрилась в листопаді 2016 року, головною ідеєю ростерії було "збирати чудову каву та обсмажувати так як нам хочеться" (слова Лекса Веннекера).
Партнером Лекса в цій справі є Ділан Седжвік, який спочатку працював у першій ростерії Лекса Headfirst.
Ростерія спеціалізується на каві з Колумбії та Кенії, намагається знайти найкращі зразки кави в цих країнах та обсмажити їх найкращим чином.
Лекс каже, що з моменту збору кави ми можемо зробити її тільки гіршою, а не кращою, тож треба намагатись не зіпсувати все.
І ще одна гарна порада від Лекса – якщо ви мало знаєте про каву, то не переживайте з цього приводу.
Перший зразок, який ми куштували - Colombia Diero Garcia washed (filter)
Це Рожевий Бурбон, вирощений у 1800 м над рівнем моря у Піталіто, Уїла. Каву спочатку ферментували у закритих пластикових ємностях протягом 72 годин, потім її депульпували та ферментували ще 72 години без доступу повітря.
Аромат кави: жовті плоди, кісточкові фрукти, вершковість.
Смак кави: помірна кислотність, дещо терпкість, ноти чорного чаю та варення.
Другий зразок: Colombia La Maria natural (filter)
Теж Рожевий Бурбон, але вирощений на висоті 1750-1950 м над рівнем моря в регіоні Кальдас. Каву ферментували у вишні в анаеробних умовах безпосередньо на сушарках.
Аромат кави: яскраво полуничний, квітковий, солодкий.
Смак кави: більш насичена кислотність, соковитість, трохи ноти какао.
Обидва зразки цікаві і дуже яскраво відрізняються один від одного за рахунок різних методів обробки. На фото ви можете подивитись зовнішній вигляд зерен, а також результат аналізу кави за допомогою колориметра, який показав ступінь обсмаження кави як коричний (cinamon), тобто це кава світлого обсмаження.
І також ось на фото дані вологоміра.
Нагадуємо, що у вас ще є змога зареєструватись на форумі kavova.net.ua, написати там публікацію до 3 жовтня. Чия публікація набере найбільшу кількість лайків від інших учасників форуму, той і отримає 250 г Ефіопії від Friedhats.
Список використаних джерел:
Дегустаційні зразки люб'язно надані Coffee_From_Europe
Співзасновником ростерії є багатократний чемпіон-баріста Голландії Лекс Веннекер, також він має кав'ярню Fuku в Амстердамі.
Friedhats відкрилась в листопаді 2016 року, головною ідеєю ростерії було "збирати чудову каву та обсмажувати так як нам хочеться" (слова Лекса Веннекера).
Партнером Лекса в цій справі є Ділан Седжвік, який спочатку працював у першій ростерії Лекса Headfirst.
Ростерія спеціалізується на каві з Колумбії та Кенії, намагається знайти найкращі зразки кави в цих країнах та обсмажити їх найкращим чином.
Лекс каже, що з моменту збору кави ми можемо зробити її тільки гіршою, а не кращою, тож треба намагатись не зіпсувати все.
І ще одна гарна порада від Лекса – якщо ви мало знаєте про каву, то не переживайте з цього приводу.
Перший зразок, який ми куштували - Colombia Diero Garcia washed (filter)
Це Рожевий Бурбон, вирощений у 1800 м над рівнем моря у Піталіто, Уїла. Каву спочатку ферментували у закритих пластикових ємностях протягом 72 годин, потім її депульпували та ферментували ще 72 години без доступу повітря.
Аромат кави: жовті плоди, кісточкові фрукти, вершковість.
Смак кави: помірна кислотність, дещо терпкість, ноти чорного чаю та варення.
Другий зразок: Colombia La Maria natural (filter)
Теж Рожевий Бурбон, але вирощений на висоті 1750-1950 м над рівнем моря в регіоні Кальдас. Каву ферментували у вишні в анаеробних умовах безпосередньо на сушарках.
Аромат кави: яскраво полуничний, квітковий, солодкий.
Смак кави: більш насичена кислотність, соковитість, трохи ноти какао.
Обидва зразки цікаві і дуже яскраво відрізняються один від одного за рахунок різних методів обробки. На фото ви можете подивитись зовнішній вигляд зерен, а також результат аналізу кави за допомогою колориметра, який показав ступінь обсмаження кави як коричний (cinamon), тобто це кава світлого обсмаження.
І також ось на фото дані вологоміра.
Нагадуємо, що у вас ще є змога зареєструватись на форумі kavova.net.ua, написати там публікацію до 3 жовтня. Чия публікація набере найбільшу кількість лайків від інших учасників форуму, той і отримає 250 г Ефіопії від Friedhats.
Список використаних джерел:
Lex Wenneker | OKCoffee
- Can you please introduce yourself in a few words. My name is Lex. 31 years old. I've been working in coffee for about 8 years. I also like beer, whiskey and wine I eat a lot, and sleep very lit
okcoffee.tips
Coffee and a chat with Dylan from Friedhats Coffee - DRWakefield
Lex and I first met years ago when I started working at his cafe and roastery in Amsterdam.
drwakefield.com
Friedhats Coffee Roasters
We are a micro roastery based in Amsterdam, sourcing and roasting the best coffee we can find. Our focus is on providing quality coffee for wholesale and for home. Sourcing it based on flavour. Roasting it to accentuate its natural characteristics. Training people to make sure everyone can taste...
friedhats.com